individuele therapie

Evyta, therapie & coaching

             voor kinderen, jongeren, volwassenen & ouderen

Individuele therapie


Er kunnen ontelbare redenen zijn waarom je eraan denkt om in therapie te gaan. Iedere hulpvraag is persoonlijk en dus voor iedereen anders. Toch kan je stellen dat je met een wrang gevoel geconfronteerd wordt. Misschien heb je wel het gevoel dat er iets mist in je leven maar weet je niet juist wat? of je vraagt je af waarom het op school of op het werk niet loopt zoals je zou willen? of wil je iets doen aan je gebrek aan zelfvertrouwen? Of heb je iets meegemaakt in het heden of verleden waar je onder lijdt? Of ervaar je emoties die je moeilijk kan controleren?

of....?

Binnen de therapiesessies gaan we samen na waar jij mee zit en hoe jij kan groeien als persoon. We doen dit steeds op jouw tempo en we werken op maat. Dit betekent dat we steeds gaan kijken naar jouw noden en samen een uniek plan van aanpak opstellen. 

WandeltherapieMeestal gaan de therapiesessies door in de praktijkruimte of tijdens een huisbezoek. Daar we op maat werken, bieden we tevens wandeltherapie aan. 

Wandeltherapie is uitermate geschikt voor mensen die zich niet comfortabel voelen in een praktijkruime. Mensen die het moeilijk vinden om een gesprekspartner aan te kijken of zich geen houding weten te geven, voelen zich vaak rustiger als zij tijdens de sessie in de natuur vertoeven. Op die manier staan wij, de therapeuten, letterlijk aan je zij om samen op zoek te gaan naar welk pad jij wil volgen.

Het intake gesprek vindt wel plaats in de prakijk. Tijdens dit eerste, verkennend gesprek worden dan verdere afspraken gemaakt rond de wandeltherapie.

.

"Walking is man's best medicine"


- Hipocrates - 

Rouwverwerking


Rouwen doet iedereen op zijn eigen manier. Het is een persoonlijk proces dat kan gaan over het verliezen van een baan, een echtscheiding, verhuizen,.. tot het meest gekende namelijk het overlijden van een dierbare.

 We worden geconfronteerd met een gemis en dit brengt wel wat teweeg bij een mens. Dit is normaal. Niettemin kan het zijn dat je vastloopt in dit rouwproces en dan kan rouwverwerking of rouwtherapie aangewezen zijn.


'you must not blame me if I do  talk to the clouds'


- Henry David Thoreau -

Praktisch


Een intake gesprek vindt steeds plaats in de praktijk, Diestersteenweg 43, 3545 Halen.

Een intakegesprek voor therapie duurt ongeveer 1u15 en kost 70 euro. 

De vervolgsessies duren steeds een uur en kosten 60 euro.

(Gedeeltelijke) terugbetaling is mogelijk bij enkele ziekenfondsen. 


Een vervolgsessie kan in de praktijk of thuis plaats vinden. Bij een huisbezoek worden de vervoersonskosten mee in rekening gebracht. 


Vastgelegde afspraken kunnen tot 24 uren op voorhand kosteloos geannuleerd of verschoven worden. Bij latere of geen afmelding zal het volledige bedrag aangerekend worden.