Geertrui Van Thienen

Evyta, therapie, coaching & welzijn

              voor kinderen, jongeren, volwassenen & ouderenGEERTRUI VAN THIENEN

telefoon: 0494/42.42.79Geertrui van Thienen


maatschappelijk werker - rouwtherapeut - kinderwensconsulent - workshops 


Ik ben Geertrui. Ik ben altijd in de weer om mensen te helpen, zowel professioneel als in mijn privésituatie. In 2002 studeerde ik af als maatschappelijk werker. Intussen ben ik al 18 jaar aan het werk als maatschappelijk werker, zowel individueel met mensen als in groep.  


'It hurts when you have someone in your heart but you can’t hold them in your arms'. 


Om mensen te kunnen helpen die een kinderwens hebben die niet vervuld geraakt of ouders die een kindje hebben verloren, volgde ik de opleiding Kinderwensconsulent. Heel graag wil ik wensouders begeleiden en ondersteunen in de moeilijke weg die ze afleggen. 


Rouw en verlies zijn een deel van ons leven. Hoe moeilijk dit ook is, we kunnen er niet omheen. 


Manu Keirse zegt: "Verlies verwerken is niet loslaten. Het is anders leren vasthouden: in de herinnering in plaats van in de werkelijkheid".  


Daar wil ik je bij helpen. Dus als je iemand hebt verloren, wil ik samen met jou de weg van aanvaarding afleggen. Maar niet alleen als je iemand hebt verloren. Ook ‘iets’ verliezen kan heel moeilijk zijn: een woning, je werk verliezen, … kan er allemaal voor zorgen dat je je pedalen kwijt geraakt. Ook afscheid nemen van een huisdier (wat velen niet begrijpen), kan je wereld helemaal op z’n kop zetten.  


Samengevat kan je dus bij mij terecht voor individuele gesprekken rond rouw en verlies, maar ook rond kinderwens, in de brede zin van het woord.


Verder weet ik dat creatief bezig zijn een mens kan versterken en kan helpen om dingen te verwerken. Ik wil je dan ook graag verwelkomen om creatief aan de slag te gaan. 

Omdat samenkomen in groep een enorme meerwaarde kan betekenen, wil ik graag mensen in groepjes samen brengen om te werken rond bepaalde thema’s. Mensen leren in groep van elkaar en ontmoeten er anderen die in dezelfde situatie zitten. Zo voelen mensen ze zich minder alleen. 
Heb je een vraag? Aarzel dan niet en contacteer me. Samen komen we zoveel verder… 
Verlies verwerken is niet loslaten. Het is anders leren vasthouden

- Manu Keirse